Teraz przed wami 3 pyszne pizzunie w sam raz dla 3 bardzo głodnych osób!
Przepis (wg Radzia):
0,5 kg mąki
ok 300 ml wody, ale należy dodawać na oko, aby konsystencja ciasta nie była zbyt lepka
2 łyżeczki cukru
35 g drożdży
do ciasta można dodać rożnego rodzaju zioła aby nadać mu bardziej włoskiego smaku
całość mieszamy, ugniatamy i pozostawiamy pod przykryciem na około godzinę, aby ciasto urosło. Następnie blachę pokrywamy olejem, układamy ciasto, smarujemy sosem pomidorowym, posypujemy serem i wrzucamy na wierzch wszystko co mamy :D
Pieczemy 15-20 minut (nie wiem w ilu stopniach, bo nastawialiśmy na oko), trzeba co jakiś czas zerkać
Wiesio z gracją uklepuje ciasto, ale nie jest najlepszy w układaniu składników, bo najpierw położył cebulę, a dopiero potem lał sosem. Jak to tak!?
Wiesiowi smutno, że tak po nim pojechałam :( Nie. Już jednak ok.
Wiesiowi smutno, że tak po nim pojechałam :( Nie. Już jednak ok.
I upieczone, gotowe do spożycia:
Pizza numer 1 (z pieczarkami, cebulą, papryką, salami i kaparami)
Numer 2 (z mozarellą, serem pleśniowym, oliwkami, papryką, pieczarkami i salami)
Numer 3 (z boczkiem, boczkiem, boczkiem, salami, papryką, oliwkami, pieczarkami i kaparami)
Fajne zdjęcia :3
OdpowiedzUsuńA to ci zbieg okoliczności, właśnie kilka minut temu też jadłam pizzę :D
OdpowiedzUsuńMmmm wygląda smacznie . XD
OdpowiedzUsuńJak ja kocham pizze!!! <3
OdpowiedzUsuńWszystkie trzy wyglądają przepysznie! :)
http://mademoisellejuliet.blogspot.com/
Hm... Wygląda pysznie!
OdpowiedzUsuńWyglądają smakowicie ;D
OdpowiedzUsuńAleż zgłodniałam...
OdpowiedzUsuńZrobiłaś mi smaka.... przepisuje przepis i idę piec :D
OdpowiedzUsuńjest prościutki! aż dziw bierze, że jedno z najlepszych dań na świecie jest tak proste do zrobienia :D
UsuńTynko! Tynko! Mąka pszenna ?
Usuńtak! :))
UsuńPizzunie zrobiona i zjedzona :) Dziękuje bardzo Radziowi za przepis na najlepszą domową pizzunie ever! ^^
UsuńPiekłam na 180 stopni i 20 minut było w sam raz :)
Jeszcze raz dzięki! :D
Jeeeej, przekażę i dzięki za stopnie! :D
UsuńWiesio chyba nie chciał być upubliczniany, bo trolla ma :D Po tej cebuli przez sosem, to też bałabym się pokazać, na miasto wyjść nawet :3
OdpowiedzUsuńPozdrawiam ;)
hahaha, bo post był współtworzony przez Wiesia, który chciałby by być bardziej tajemniczy. Taka tajna gwiazda bloga xD
UsuńTo jest przepis na jedną pizzunie czy na 3 ? :D Wygląda smakowicie, aż sobie zrobię ^^
OdpowiedzUsuńna 3, tylko na cienkim cieście! :D
Usuńtaka domowa najlepsza, najpyszniejsza <3
OdpowiedzUsuńmoze zrobię jutro ;p ale wole nie bo otatnio garnek przypaliłam
OdpowiedzUsuńja kiedyś spaliłam czajnik, bo gotowałam wodę ;____;
Usuńps. email wyfrunął do Ciebie ! :D
OdpowiedzUsuńMuszę tego spróbować ;3
OdpowiedzUsuńKiedyś muszę ten przepis wykorzystać i spróbować Twojej pizzy!
OdpowiedzUsuńTo Radziowy przepis, on jest najlepszym kucharzem. Ja tylko dopinguję :D
UsuńMniam....! Jesteś świetna!
OdpowiedzUsuńJeśli ktoś by znalazł czas, to proszę też odwiedzić mój blog, bo nieważne jak bardzo się staram nikt nie wchodzi na mojego bloga..;).. young-modeling-studio.blogspot.com
Z góry dziękuję za obserwację i każdy komentarz....
Jej ser pleśniowy... Uwielbiam! :)
OdpowiedzUsuńSzczerze mówiąc nie lubię blogów "lifestylowych" ale u ciebie jest jakoś tak... milutko ^^ Pizza wygląda przepysznie, muszę spróbować, szczególnie że wypadałoby nauczyć się gotować w końcu xD
OdpowiedzUsuńJeju ale smaka na pizzę mi narobiłaś! My mamy przepis, z którego wychodzi ok. 10 pizz, i wtedy wiemy co będzie na śniadanie, obiad i kolację - pizza >.<
OdpowiedzUsuńmoj-wlasny-art.blogspot.com
Użyliście drożdży w proszku? Ja zawsze dodaję świeżych i się zastanawiam jaka jest różnica w takim cieście na sproszkowanych ;)
OdpowiedzUsuńużyliśmy żywych drożdży, czyli nie w proszku :D
Usuńmmm, uwielbiam pizze !:D
OdpowiedzUsuńA jaką średnicę ma ta twoja blacha? ; )
OdpowiedzUsuńJa wstawiam na 25 min w 170-180 stopniach Celcjusza :)
OdpowiedzUsuńAngelina_
dzieki za stopnie :D
UsuńWygląda pysznie ; D
OdpowiedzUsuń