Poznaj autorkę

Hej, hej!

Mam na imię Martyna i już od kilku ładnych lat prowadzę tego bloga. Początkowo była to strona poświęcona wyłącznie biżuterii, którą lepiłam z modeliny, jednak z biegiem czasu jego tematyka znacznie się rozbudowała. Jeżeli macie ochotę poczytać o fotografii, podróżach, rękodziele i różnych innych głupotach zajmujących młodą kobietę - zapraszam. Zero melancholii i pesymizmu! :D

  • Czytaj dalej...
  • Chcesz coś znaleźć??

    Zasubskrybuj!

    piątek, 28 lutego 2014

    Tłusty czwartek

    Unknown | 11:47 |


    Chociaż tłusty czwartek nie jest dniem, który budzi we mnie jakieś szczególne emocje, to tak się akurat złożyło, że razem z Radkiem zrobiliśmy sobie wczoraj syte, słodkie śniadanie pełne gofrów! Heh, nie zjadłam ani jednego pączka, ale mimo wszystko mój brzuch jest bardzo szczęśliwy ;)




    Domowe przetwory w sam raz do udekorowania 



    Przepis na gofry rozszyfrowałam ze starego wpisu jeszcze sprzed prawie 3 lat (tutaj)

    450 g mąki
    0,5 litra mleka
    75 g cukru pudru (my użyliśmy jeszcze cukru trzcinowego i wanilinowego)
    100 g masła
    2 jaja
    15 g proszku do pieczenia
    2 jaja




    Z przepisu wyszło nam jakieś 15 gofrów i w sumie obydwoje jedliśmy je aż do samego wieczora



     Ewidentnie czuć już zbliżającą się wiosnę <3


    8 komentarzy:

    1. Fajnie się tak czasem poobjadać. Chociaż kucharka ze mnie marna, to może zrobię te gofry. Tak ładnie wyglądają xD

      alexa-wikto.blogspot.com

      OdpowiedzUsuń
    2. Gofry... Jak dawno ich nie jadłam! Może dlatego, że nie ma lata, a może dlatego, że znowu zapomniałam pożyczyć od babci gofrownicy. :D

      OdpowiedzUsuń
    3. CZO TEN RADEK :O

      OdpowiedzUsuń
    4. Wyglądają bardzo pysznie ^^ <3

      OdpowiedzUsuń
    5. zgoliłaś radka maszynką? jej inna twarz… :P

      OdpowiedzUsuń
    6. One wyglądają zbyt apetycznie!
      Ktoś, kto jest na słodyczowym odwyku (ja! ja!) umiera ;_________;

      OdpowiedzUsuń

    Dziękuję za wszystkie komentarze. Jesteście najlepsi! :D

    komentarze są moderowane, abym mogła odpowiedzieć na zadawane przez was pytania, nawet do postów publikowanych wieki temu :))
    Proszę nie denerwujcie się jeśli potrwa to trochę dłużej, czasami potraficie mnie zarzucić pokaźną porcją informacji!