Poznaj autorkę

Hej, hej!

Mam na imię Martyna i już od kilku ładnych lat prowadzę tego bloga. Początkowo była to strona poświęcona wyłącznie biżuterii, którą lepiłam z modeliny, jednak z biegiem czasu jego tematyka znacznie się rozbudowała. Jeżeli macie ochotę poczytać o fotografii, podróżach, rękodziele i różnych innych głupotach zajmujących młodą kobietę - zapraszam. Zero melancholii i pesymizmu! :D

  • Czytaj dalej...
  • Chcesz coś znaleźć??

    Zasubskrybuj!

    niedziela, 4 marca 2012

    Robimy sushi

    Ciasteczka Tynki | 20:07 | | |

    Z tym filmikiem bawię się już od 5 dni i mam szczerze dosyć
    Ale podziękujcie mojemu komputerowi, że wytrzymał obróbkę 7 GB pliku oraz youtubowi, który przetwarzał go w sumie ok 6 godzin. Nigdy więcej xD
    Dzięki tylu godzinom pracy możecie oglądać filmik jak się robi sushi w jakości HD! (tylko po co??? :PPP)

    no to teraz, tadam:
    Jeśli macie jakieś pytania, śmiało zadawajcie ;)
    Edit: zapomniałam dodać, że transparentna modelina nie wygląda tak fajnie po gotowaniu!!! :(

    58 komentarzy:

    1. a jak ty ucinasz już wygotowane sushi to ci się nie kruszy? :D
      a film w HD BOSKI! i ta muzyczka ^^

      OdpowiedzUsuń
    2. Trochę niepodobne, ale dużo w to pracy włożyłaś ;)

      OdpowiedzUsuń
    3. ja mam pytanko;p Ile je piekłaś? i w jakiej tempce:D

      OdpowiedzUsuń
    4. Mimo iż nie lubię sushi, imponujące. Mam pytanie jak umocować sztyft na babeczce, przed czy po pieczeniu ?

      OdpowiedzUsuń
    5. Nie wiedziałam, że wałeczki piecze się przed pocieciem :o
      Świetna robota Tynko,ten film ! :>

      OdpowiedzUsuń
    6. Sushi świetne!!!! wiele razy zastanawiałam się jak się je robi... Tera już wiem! xD

      OdpowiedzUsuń
    7. Rewelacja! Super, że uchylasz rąbka tajemnicy własnego warsztatu. Teraz już troszkę wiem "Jak to jest zrobione" :) Czekam na kolejne tutoriale.
      pozdrawiam

      OdpowiedzUsuń
    8. Boże dziewczyno ! Jesteś nieziemska <3 Dzięki! A mam pytanie jaka to melodyjka ? Świetna jest nie pomijając faktu , że ten tutorial przechodzi sam siebie :)

      OdpowiedzUsuń
    9. Szkoda, że nie chce mi się spróbować wytworzyć takie cuda :)

      OdpowiedzUsuń
    10. super,dzieki za podpowiedz

      OdpowiedzUsuń
    11. super tutorial nawet nie wpadłabym na taki pomysł

      OdpowiedzUsuń
    12. Kosztuje to sporo pracy, ale efekt niesamowity :)

      OdpowiedzUsuń
    13. O jaaaaa !. Roboty było przy tym sporo, pewnie, THX, z pewnością spróbuje. !.

      OdpowiedzUsuń
    14. jestem z Ciebie dumna ! *u*

      OdpowiedzUsuń
    15. śliczne dzięki za tutorial ;) zrób prosze jeszcze jakiś tutorial na właśnie wałeczek, np. jabłko banana kiwi czy truskawke ; )) z góry dzięki

      OdpowiedzUsuń
    16. @Zuzax5 szczerze mówiąc to nie wiem, znalazłam u siebie na komputerze :P

      OdpowiedzUsuń
    17. ile czasu trwało zrobienie tego wałeczka? Wygląda na huk roboty...

      OdpowiedzUsuń
    18. @Anonimowy można i tak i tak, jeśli kroisz po wypieczeniu to wszystkie będą niemal identyczne, gdy kroisz przed pieczeniem możesz poszaleć z wielkośiami i kształtami :)

      OdpowiedzUsuń
    19. @Anonimowy cały filmik (który później pocięłam) trwał 18 minut + pieczenie 10 minut ;)

      OdpowiedzUsuń
    20. @Anonimowy sztyfty można mocować przed i po. Jeśli na klej -> to po, jeśli wbijasz go w modelinę, to przed ;)

      OdpowiedzUsuń
    21. @Anonimowy za każdym razem wyhodzą zupełnie inne i niestety jest to kwestia losowa (albo stety :P)

      OdpowiedzUsuń
    22. @Twiggy 110 oC i na 10 minut, w moim przypadku to w zupełności wystarcza :)

      OdpowiedzUsuń
    23. @modeliniarka kawałek się tam ukruszył, ale te wewnątrz były już ok.
      nie mam zielonego pojęcia od czego to zależy :P

      OdpowiedzUsuń
    24. Bardzo fajny i profesjonalny filmik! :)

      OdpowiedzUsuń
    25. pieczesz w mikrofalówce czy to jest mini piekarnik ? ;>

      OdpowiedzUsuń
    26. @Anonimowy piekarnik!!! Nie próbujie wkładać modeliny do mikrofalówki, bo będziecie miały armagedon :PPP

      OdpowiedzUsuń
    27. Hmmmnn... Chyba lepiej wkładać do mikrofalówki :D

      Czy jak . ? Bo zamierzałam wkładać moje wyroby do mikrofalówki a nie do piekarnika ..

      OdpowiedzUsuń
    28. Wow! Wygląda świetnie!
      Dużo roboty widzę z tym miałaś :)
      Podziwiam!:)

      OdpowiedzUsuń
    29. @Anonimowy nie radzę, na prawdę :P
      Jeśli chcesz przeżyć super przygodę, zasmrodzić cały dom i ubrudzić mikrofalówkę, to możesz spróbować, ale do pieczenia w mikrofalówce jest specjalna modelina, taka zwykła najzwyczejniej się do tego nie nadaje ;) (I WYBUCHA :P)

      OdpowiedzUsuń
    30. Muzyka trochę denerwująca, ale jesteś genialna i przewidujesz to co robisz, tak,że chyba jak zaczynasz coś robić wiesz jak to będzie wyglądać :D Pozdrawiam

      OdpowiedzUsuń
    31. @Anonimowy hihi, można wyciszyć ;)
      a sushi już wiem jak robić, za pierwszym razem nie szło mi tak głądko :PP

      OdpowiedzUsuń
    32. GENIALNE! Nigdy bym nie wpadła na taki pomysł! Cóż najpierw muszę sobie sprawić transparentną modelinę i mogę zaczynać TWORZYĆ! :) Uwielbiam te twoje turtorialiki!

      OdpowiedzUsuń
    33. na serio masz dłuuuuugie paluchy....

      OdpowiedzUsuń
    34. Świetny tutorial. Co prawda nie wiem czy się za sushi zabiorę, ale może się przydać :)

      OdpowiedzUsuń
    35. bardzo, bardzo fajny filmik :-)
      Ja (Miona)zastanawiałam się właśnie nad kolczykami millefiori w trochę innej formie, ale widać patrzyłam od złej strony. Filmik mi wiele wyjaśnił - dzięki ;-)

      OdpowiedzUsuń
    36. Świetna robota. Na pewno skorzystam. Czy mogę prosić o tutorial(czy jak to się pisze) na dounuty? ;P

      OdpowiedzUsuń
    37. Robiłam kiedyś sushi i zamiast modeliny transparentnej użyłam białej astry efekt jest taki sam ;p

      OdpowiedzUsuń
    38. @Anonimowy ano mam długie paluchy, tak samo mam nieproporcjonalnie długie ręce, ale taka już się urodziłam xD

      OdpowiedzUsuń
    39. Dla mnie to jest czarna magia ! O.o

      OdpowiedzUsuń
    40. a jakiego piekarnika używasz? tzn. chodzi mi o model;)

      OdpowiedzUsuń
    41. Moj piecyk nazywa sie bravoada (:P) i byl najtanszym z tych z regulowana temperatura (co bylo dla mni bardzo wazne)
      Chciaz tani to moge go zdecydowanie polecic. Do modeliny nie potrzeba cudow techniki a kurczaka tez w nim pieklam xD

      OdpowiedzUsuń
    42. jestem ciekawa jak to robisz.Zrobiłam tak samo i wsadziłam do piekarnika,a następnie gdy chciałam pokroić,wszystko mi się rozwaliło.....:((((( ( myślisz ze to wina modeliny)?

      OdpowiedzUsuń
      Odpowiedzi
      1. Nie wiem, mi się ostatnio cały wałeczek pokruszył i nie mam pojęcia czemu :((

        Usuń
    43. A MUZYKA SUPER!!!!!!!!! Strasznie Mi się podoba,jaki tytuł?

      OdpowiedzUsuń
    44. świetne ^^
      tylko jak kroisz wałeczki po wypieczeniu??? przecież one są twarde... :D

      OdpowiedzUsuń
      Odpowiedzi
      1. wkładam na chwilke do piecyka żeby modelina zmiękla :)

        Usuń
    45. Wreszcie wiem jak to zrobić. Super tutorial.

      OdpowiedzUsuń

    Dziękuję za wszystkie komentarze. Jesteście najlepsi! :D

    komentarze są moderowane, abym mogła odpowiedzieć na zadawane przez was pytania, nawet do postów publikowanych wieki temu :))
    Proszę nie denerwujcie się jeśli potrwa to trochę dłużej, czasami potraficie mnie zarzucić pokaźną porcją informacji!