Z tym filmikiem bawię się już od 5 dni i mam szczerze dosyć
Ale podziękujcie mojemu komputerowi, że wytrzymał obróbkę 7 GB pliku oraz youtubowi, który przetwarzał go w sumie ok 6 godzin. Nigdy więcej xD
Dzięki tylu godzinom pracy możecie oglądać filmik jak się robi sushi w jakości HD! (tylko po co??? :PPP)
Dzięki tylu godzinom pracy możecie oglądać filmik jak się robi sushi w jakości HD! (tylko po co??? :PPP)
no to teraz, tadam:
Jeśli macie jakieś pytania, śmiało zadawajcie ;)
Edit: zapomniałam dodać, że transparentna modelina nie wygląda tak fajnie po gotowaniu!!! :(
ile przy tym roboty;o
OdpowiedzUsuńtutek świetny skorzystam <33
OdpowiedzUsuńwspaniałe :)
OdpowiedzUsuńa jak ty ucinasz już wygotowane sushi to ci się nie kruszy? :D
OdpowiedzUsuńa film w HD BOSKI! i ta muzyczka ^^
Trochę niepodobne, ale dużo w to pracy włożyłaś ;)
OdpowiedzUsuńja mam pytanko;p Ile je piekłaś? i w jakiej tempce:D
OdpowiedzUsuńMimo iż nie lubię sushi, imponujące. Mam pytanie jak umocować sztyft na babeczce, przed czy po pieczeniu ?
OdpowiedzUsuńWow.. ile pracy. Super :D
OdpowiedzUsuńNie wiedziałam, że wałeczki piecze się przed pocieciem :o
OdpowiedzUsuńŚwietna robota Tynko,ten film ! :>
Sushi świetne!!!! wiele razy zastanawiałam się jak się je robi... Tera już wiem! xD
OdpowiedzUsuńgenialne ! <3
OdpowiedzUsuńRewelacja! Super, że uchylasz rąbka tajemnicy własnego warsztatu. Teraz już troszkę wiem "Jak to jest zrobione" :) Czekam na kolejne tutoriale.
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
Boże dziewczyno ! Jesteś nieziemska <3 Dzięki! A mam pytanie jaka to melodyjka ? Świetna jest nie pomijając faktu , że ten tutorial przechodzi sam siebie :)
OdpowiedzUsuńSzkoda, że nie chce mi się spróbować wytworzyć takie cuda :)
OdpowiedzUsuńsuper,dzieki za podpowiedz
OdpowiedzUsuńsuper tutorial nawet nie wpadłabym na taki pomysł
OdpowiedzUsuńKosztuje to sporo pracy, ale efekt niesamowity :)
OdpowiedzUsuńO jaaaaa !. Roboty było przy tym sporo, pewnie, THX, z pewnością spróbuje. !.
OdpowiedzUsuńjestem z Ciebie dumna ! *u*
OdpowiedzUsuńśliczne dzięki za tutorial ;) zrób prosze jeszcze jakiś tutorial na właśnie wałeczek, np. jabłko banana kiwi czy truskawke ; )) z góry dzięki
OdpowiedzUsuń@Zuzax5 szczerze mówiąc to nie wiem, znalazłam u siebie na komputerze :P
OdpowiedzUsuńile czasu trwało zrobienie tego wałeczka? Wygląda na huk roboty...
OdpowiedzUsuń@Anonimowy można i tak i tak, jeśli kroisz po wypieczeniu to wszystkie będą niemal identyczne, gdy kroisz przed pieczeniem możesz poszaleć z wielkośiami i kształtami :)
OdpowiedzUsuń@Anonimowy cały filmik (który później pocięłam) trwał 18 minut + pieczenie 10 minut ;)
OdpowiedzUsuń@Anonimowy sztyfty można mocować przed i po. Jeśli na klej -> to po, jeśli wbijasz go w modelinę, to przed ;)
OdpowiedzUsuń@Anonimowy za każdym razem wyhodzą zupełnie inne i niestety jest to kwestia losowa (albo stety :P)
OdpowiedzUsuń@Twiggy 110 oC i na 10 minut, w moim przypadku to w zupełności wystarcza :)
OdpowiedzUsuń@marysza a ile zabawy :D :D :D
OdpowiedzUsuń@modeliniarka kawałek się tam ukruszył, ale te wewnątrz były już ok.
OdpowiedzUsuńnie mam zielonego pojęcia od czego to zależy :P
Bardzo fajny i profesjonalny filmik! :)
OdpowiedzUsuńpieczesz w mikrofalówce czy to jest mini piekarnik ? ;>
OdpowiedzUsuń@Anonimowy piekarnik!!! Nie próbujie wkładać modeliny do mikrofalówki, bo będziecie miały armagedon :PPP
OdpowiedzUsuńHmmmnn... Chyba lepiej wkładać do mikrofalówki :D
OdpowiedzUsuńCzy jak . ? Bo zamierzałam wkładać moje wyroby do mikrofalówki a nie do piekarnika ..
Wow! Wygląda świetnie!
OdpowiedzUsuńDużo roboty widzę z tym miałaś :)
Podziwiam!:)
@Anonimowy nie radzę, na prawdę :P
OdpowiedzUsuńJeśli chcesz przeżyć super przygodę, zasmrodzić cały dom i ubrudzić mikrofalówkę, to możesz spróbować, ale do pieczenia w mikrofalówce jest specjalna modelina, taka zwykła najzwyczejniej się do tego nie nadaje ;) (I WYBUCHA :P)
Muzyka trochę denerwująca, ale jesteś genialna i przewidujesz to co robisz, tak,że chyba jak zaczynasz coś robić wiesz jak to będzie wyglądać :D Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńSą cudne! <3
OdpowiedzUsuń@Anonimowy hihi, można wyciszyć ;)
OdpowiedzUsuńa sushi już wiem jak robić, za pierwszym razem nie szło mi tak głądko :PP
GENIALNE! Nigdy bym nie wpadła na taki pomysł! Cóż najpierw muszę sobie sprawić transparentną modelinę i mogę zaczynać TWORZYĆ! :) Uwielbiam te twoje turtorialiki!
OdpowiedzUsuńna serio masz dłuuuuugie paluchy....
OdpowiedzUsuńŚwietny tutorial. Co prawda nie wiem czy się za sushi zabiorę, ale może się przydać :)
OdpowiedzUsuńbardzo, bardzo fajny filmik :-)
OdpowiedzUsuńJa (Miona)zastanawiałam się właśnie nad kolczykami millefiori w trochę innej formie, ale widać patrzyłam od złej strony. Filmik mi wiele wyjaśnił - dzięki ;-)
Świetna robota. Na pewno skorzystam. Czy mogę prosić o tutorial(czy jak to się pisze) na dounuty? ;P
OdpowiedzUsuńRobiłam kiedyś sushi i zamiast modeliny transparentnej użyłam białej astry efekt jest taki sam ;p
OdpowiedzUsuń@Anonimowy ano mam długie paluchy, tak samo mam nieproporcjonalnie długie ręce, ale taka już się urodziłam xD
OdpowiedzUsuńDla mnie to jest czarna magia ! O.o
OdpowiedzUsuńa jakiego piekarnika używasz? tzn. chodzi mi o model;)
OdpowiedzUsuńMoj piecyk nazywa sie bravoada (:P) i byl najtanszym z tych z regulowana temperatura (co bylo dla mni bardzo wazne)
OdpowiedzUsuńChciaz tani to moge go zdecydowanie polecic. Do modeliny nie potrzeba cudow techniki a kurczaka tez w nim pieklam xD
świetny efekt :3
OdpowiedzUsuńjestem ciekawa jak to robisz.Zrobiłam tak samo i wsadziłam do piekarnika,a następnie gdy chciałam pokroić,wszystko mi się rozwaliło.....:((((( ( myślisz ze to wina modeliny)?
OdpowiedzUsuńNie wiem, mi się ostatnio cały wałeczek pokruszył i nie mam pojęcia czemu :((
UsuńA MUZYKA SUPER!!!!!!!!! Strasznie Mi się podoba,jaki tytuł?
OdpowiedzUsuńNie mam pojęcia ^^
Usuńświetne ^^
OdpowiedzUsuńtylko jak kroisz wałeczki po wypieczeniu??? przecież one są twarde... :D
wkładam na chwilke do piecyka żeby modelina zmiękla :)
Usuńsweet:-)
OdpowiedzUsuńWreszcie wiem jak to zrobić. Super tutorial.
OdpowiedzUsuń